"A gentleman never talks about his tailor" Nick Cave

Welkom bij het kleermakerscafé

Heb je altijd al je eigen gilet willen maken? Of wil je een overhemd voor bij die ene outfit in die speciale stof? Ik ga je helpen dat project te realiseren.


Iedere Zaterdagmiddag in onze loods op sectie-C wordt er plaats gemaakt voor extra werktafels. Onder het genot van een kopje thee en wat lichte muziek op de achtergrond kun je werken aan je eigen project. Je kunt daarbij gebruik maken van mijn patronen als je dat wil. Ik heb behoorlijk wat verzameld aan oude naaipatronen voor broeken, gilets, jasjes, overhemden voor heren. Ook voor dames zijn er echte vintage naaipatronen of kopieën daarvan en heel veel boeken met technieken. Je kunt kiezen voor een mantelpakje, voor beginners een mooie rok of eenvoudige jurk. Als je nog geen eigen project hebt dan help ik je met er een uitzoeken. Ook kan je helpen met het graderen van een vintage patroon naar je eigen maat. Patroonpapier krijg je erbij. Je mag mijn lockmachine gebruiken en mijn naaimachine, al is het voor jezelf wellicht fijner om je eigen machine te gebruiken.

Praktische informatie


Plaats

In hal 10-22 op Sectie-C in Eindhoven. Sectie-C is een creatieve broedplaats met meer dan 200 ateliers en kleine bedrijven. Tweed Revolution zit in hal 10-22. We zetten extra tafels in de centrale hal zodat je daar lekker de ruimte hebt.

Tijd

Iedere Zaterdagmiddag tussen 12 uur en 16 uur. Je kunt kiezen of je één blok van twee uur per week mee doet of liever twee achter elkaar. We werken voorlopig met maximaal 6 deelnemers. Je krijgt les van Sunny van Zijst, die daarin ondersteund wordt door docent met jarenlange ervaring Riekje Youvenaz. 

Mocht je echt niet kunnen maar wel graag willen, laat dan wel even een berichtje achter met welke dagen/uren wel. Wie weet zijn er meer en dan beginnen we een nieuwe groep

Prijs

De cursus is opgedeeld in 8 lessenblokken van 2 uur die vooruit betaalt. De prijs is €200,-

Je kiest zelf of je op Zaterdag een lesblok van 2 uur volgt of twee achter elkaar. Dat laatste kan handig zijn als je wat verder moet reizen of liever langer doorwerkt aan een project.

Je mag gebruik maken van patronen, patroonpaier en een lockmachine. Wil je eerst eens komen kijken of het iets voor je is dan kun je ook een losse les meedoen. Vul dan in ieder geval het formuliertje hier onder in en vermeld het erbij.

Voor wie?

Het kleermakerscafé is ideaal voor mensen met al wat ervaring achter de naaimachine, beginners en gevorderden. Omdat je aan je eigen project werkt kun je dat heerlijk op je eigen tempo doen. Het is wel handig om van te voren je plannen te overleggen. Het is voor een beginner niet raadzaam om aan een heel gecompliceerd patroon te beginnen. Door het te overleggen proberen we samen een inschatting te maken en eventueel alternatieven te zoeken mocht je idee te moeilijk zijn. Voor absolute beginners zoeken we samen een eenvoudig project.

Wat neem ik mee?

Het is het fijnste om op je eigen naaimachine te werken. Wij zorgen voor stevige tafels en stroom. Mocht je zelf geen naaimachine hebben neem dan even contact met me op, dan kun je een van mijn machines gebruiken. Ook kan ik je tips geven mocht je een machine willen aanschaffen. De meeste naaimachinehandels hebben goede tweedehands machines te koop. Koop liever een eenvoudige machine van een goed merk dan een met toeters en bellen die je wellicht zelden gaat gebruiken.

Als je al een patroon hebt dat je wil gebruiken neem je dat natuurlijk ook mee. Als je eigen stofscharen en ander gereedschap mee neemt plak er dan een label op zodat we kunnen zien dat het van jou is. Patroonpapier krijg je van mij.

Materialen

Heb je de smaak te pakken dan kun je bij mij een kleermakers startset aanschaffen. Daar zitten alle basis gereedschappen in die je nodig hebt zoals een goede stofschaar, draadknipper, een meetlint, spelden en een speldenkussen, een perskussen, krijt en krijtslijper, rijggaren en een assorti naalden voor handstikken, rijgen en stoppen. Voor deze set betaal je bij mij €85-

Ook andere benodigheden kun je bij mij aanschaffen zoals vliseline en tussenvoering van paardenhaar.

Daarnaast heb ik in het atelier een mooie selectie stoffen voor je project. Prachtige wollen stoffen, tweeds, en andere herenstoffen maar ook een selectie mooie stoffen voor dameskleding. Op termijn komt daar ook een collectie vintage reproductie stoffen bij die ik aan het ontwikkelen ben.

Gin tonics en Pims kunnen worden genuttigd na de les. Tijdens de les houden we het bij tea and biscuits. 

Mee doen?


Vul even dit formuliertje in, dan neem ik zo snel mogelijk contact op

 
 
 
 
Beginner, ik wil echt alles nog leren
Beginner maar weet al wel de basics
Al wat ervaring
Veel ervaring